Contact met cliënten is het mooiste wat er is.

Contact met cliënten is het mooiste wat er is.

In de zorg leer je pas echt hoeveel warmte er verstopt zit in slechts een paar woorden of enkele minuten. Eef (38), is al tien jaar werkzaam in de zorg en kwam vanuit Zuid-Limburg naar het mooie Noorden verhuisd, samen met haar twee jongens. Tegenwoordig is ze via JustInFlex werkzaam als verzorgende IG en haalt hier een hoop voldoening en plezier uit!

Haar dagen zien er altijd weer anders uit en ze ontmoet steeds nieuwe cliënten op diverse plekken. Iedere dag ontmoet ze bijzondere mensen en leert ze een hoop nieuwe dingen.

“Wegens privéomstandigheden was ik voor een tijdje uit het veld geslagen. Hierdoor werd de zorg even te zwaar en heb ik een stapje terug moeten doen”. Ondanks dat de zorg een geweldig mooi en dankbaar werkveld is, is het mentaal en fysiek niet altijd even makkelijk. “Ik ben twee jaar eruit geweest en heb op een zeker punt gestaan waarbij ik dacht: Ik ga nooit van mijn leven de zorg weer in. Ik nam mijn werk mee naar huis en dat ging mis”. 

Waarom nu wel weer in de zorg?

“Na twee jaar niet meer in de zorg te hebben gewerkt, werd het tijd om weer nieuwe dingen te proberen. Ik volgde een cursus van Cornior, hier werd mij duidelijk gezegd: Begin met werken en kijk wat het je oplevert. Hierdoor kreeg ik weer wat meer zelfvertrouwen en ondernam mijn eerste stappen”. Gaat ze verder.

“Binnen de zorg leer je elke dag nieuwe dingen. Niet alleen binnen het werkvlak, maar ook van de mensen. Jaren geleden vertelde een dame van 94 mij dat je nooit te oud bent om te leren. Wanneer iemand met zoveel levenservaring je zoiets verteld, neem je dat aan zonder te twijfelen. Ik zag haar elke dag de dingen doen waar ze van genoot, ondanks dat haar gezondheid het er niet makkelijker op maakte. Ze was lekker aan het koken en wandelde elke dag haar rondje. Ik heb daar altijd zo veel respect voor!”.

“Het zijn de momenten die je samen hebt, de kracht die mensen hebben om door te vechten. De liefde die ondoorgrondelijk voor elkaar blijft bestaan, op welke leeftijd ook. Ik mag hier elke dag getuigen van zijn”. 

“Contact met cliënten is het mooiste wat er is. Het zijn de kleine gesprekken die al een groot gebaar vormen. Je ziet hoeveel ze er aan hebben en hoe je er voor iemand kan zijn. Het is echt mensenwerk en ik doe graag iets voor een ander”.

“Ik heb de mogelijkheid om er voor iemand te zijn tot het laatste moment. Ik heb iets kunnen betekenen voor iemand die het hard nodig had. In de zorg werk je vanuit je hart, dat wordt altijd gewaardeerd”.

Hoe in contact gekomen met JustInFlex?

“Via het internet! Ik zocht vacatures die aansloten op mijn wensen. In april maakte ik een LinkedIn profiel aan en hier werd ik benaderd door een recruiter van JustInFlex. Het gesprek was super fijn. Er werd meegedacht en samen keken we naar de mogelijkheden.” Binnen JustInFlex houden ze de lijntjes kort en houden ze van persoonlijk contact. Een telefoontje is dan ook zo gepleegd. “Bij JustInFlex is de sfeer gemoedelijk, ze stellen zich flexibel op waardoor er een hoop mogelijk was. Zo kon ik aangeven hoeveel uur ik per week wou werken en wanneer ik tijd vrij wou houden om tijd door te brengen met mijn jongens. Ik ben van helpende naar verzorgende IG gegaan en werk tegenwoordig 25 uur per week! Ik was al verzorgende IG, maar doordat ik een tijdje eruit ben geweest ben ik weer onderaan gestart om me bekwaam genoeg te maken tot verzorgende IG en daar heeft JustInFlex mij alle ruimte in gegeven”.

“Ik heb mezelf mogen ontwikkelen en ze hebben een zeker stukje van mijn leven weer zin gegeven. Ik ben niet meer dezelfde persoon als die ik 2 jaar geleden was. Ik kan mijn grenzen aangeven en ze staan meteen voor je klaar. Ze geven het gevoel dat het goed komt, en maken dit ook altijd waar!”. 

Zie je jezelf voor altijd in de zorg werken?

“Ik hou van de zorg en het contact, elke dag levert het me een voldaan gevoel. Toch ben ik nog zoekende naar wat ik wil. Ik heb een goede basis en kan alle kanten op. Ik heb een voor opleiding tot grafische technieken gevolgd en hou van de creativiteit! Ik heb al verschillende kleine projectjes gedaan zoals helpen met een website of logo. Hier zou ik graag in verder willen groeien”.

“Ik ben veel verschillende tools nog aan het ontdekken, zoals: Canva, Paint 3D en WordPress. Ik heb gevoel voor kleur en design en beleef er ook veel plezier aan. Wie weet is het in de toekomst ooit mogelijk om twee van mijn passies te combineren, creativiteit en de zorg! Voor nu is het: Go with the flow, wat voor mij bestemd is, komt wel”. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *